Даниела Машева -  заместник на Иван Гешев във Върховна касационна

...
Даниела Машева -  заместник на Иван Гешев във Върховна касационна
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Жена наследява Гешев като главен прокурор

Даниела Машева -  заместител на Иван Гешев във Върховна касационна прокуратура, е приела да поеме поста му краткотрайно, настояват източници на Lupa.bg от прокуратурата. Тя ще бъде изпълняващ длъжността до избор на нов основен прокурор.

Както уеб страницата ни пръв извести от мястото на събитието, през днешния ден Висш съдебен съвет освободи Гешев с 16 гласа " за " и единствено 4 " срещу ". Явно очаквайки, че ще бъде заменен, Иван Гешев реши да духне от съвещанието и напусна доста преди края му, оправдавайки се, че пътува за Страсбург, където има срещи чак на следващия ден.

Името на Машева като нов и.д. основен прокурор се чака да бъде опевестено публично на следващия ден. Тя обаче е направила спогодба, че няма никакво желание да взе участие в състезанието за нов основен прокурор, който следва откакто президента Румен Радев подпише указа за освобождението на Гешев. Че няма апетити за поста " основен прокурор " заявява още преди 2 седмици и Борислав Сарафов.  

“Гешев не е казвал, че има 150 записа с магистрати и политици ”, съобщи през днешния ден Даниела Машева пред Висш съдебен съвет. Днес тя бе поканена, с цел да обясни какво е било прочувственото положение на основния прокурор по време на конференцията на 15 май, на която основния прокурор демонстративно скъса оставката си и даде обещание, че ще довърши мандата си, както и на служебна оперативка час по-рано, на която заместниците на основния прокурор са слушали запис на диалог сред Гешев и члена на Висшия правосъден съвет Йордан Стоев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР